Let them eat cake, binnen 5 minuten

Deze site is niet meer up to date. Voor de nieuwste recepten enz. dien je te gaan naar https://teaboon.be/

Als je snel bent, is de cake zelfs nog sneller klaar!

Deze chocoladecake maken is kinderspel.

3 Minuten om alles te mengen, 2 minuten in de magnetron en toch 1 minuut wachten voor je je op deze cake stort!

Mugcake in mug.jpg

Ik vind dit een ongelooflijk spannend recept, omdat het leuk is om te zien hoe de cake naar boven komt in je tas. Voor je het weet ga je het deeg aanmoedigen! En heb je het te vol gedaan? Dan ga je vloeken omdat je dan je ovenschaal moet kuisen. Dus best de tip in acht nemen om het tasje maar voor 2/3de te vullen.

Heb je gasten? Maak iets op voorhand het beslag en steek ze pas in de magnetron wanneer je aan het dessert gaat beginnen. Serveer dan met een bolletje vanille-ijs. Pimp hem eventueel door hem te overgieten met een coulis. Gedaan met lang in die keuken te staan!
Het recept moet je starten bij stap 1 en eindigt bij stap 3 (bakken in de micro). Dit is voor 1 flinke mugcake.

Stappenplan chocolade mugcake.jpg

Welke bloem te gebruiken?
Gewone witte tarwebloem volstaat. Heb je speltbloem, dan gaat dat ook. Het moet wel type 405 of 550 zijn (de goedkoopste bloem uit de supermarkt). Type 1050 is te volkoren en gaat de smaak te veel overheersen.

Waarom bakpoeder?
Bakpoeder is een combinatie van baksoda en zuur. Het zuur bij de baksoda is nodig om het te laten reageren (rijzen). Bloem gaat uit zichzelf niet rijzen en heeft daarbij hulp nodig. Omdat er van bakpoeder gezegd wordt dat sommige merken aluminium zouden bevatten, koop ik het maar biologisch. Wijnsteenbakpoeder gaat uiteraard ook.

De magnetron bij TeaBoon
Ik ben niet echt fan van een microgolfoven, maar Stefan vindt het een geweldige uitvinding. Waarom was me een raadsel. Sinds ik dit recept heb uitgeschreven zie ik plots in dat de magnetron voor meer kan dienen dan kersenpittenkussentjes opwarmen en potten steriliseren.

Is de magnetron schadelijk voor de gezondheid?
Ik heb speciaal enkele wetenschappelijke bronnen geraadpleegd (o.a. EOS) voor ik deze post zou delen, omdat het gebruik van de microgolfoven nogal omstreden is.
Mijn conclusie? Chocoladecake is nooit gezond en de microgolven maken het er niet nog ongezonder of gezonder op. Ach, misschien ben ik wel blind voor de gevaren. Zorg wel dat je potje in de microgolfoven mag geplaatst worden en liever geen plastiek gebruiken in de magnetron al zou het daar wel voor bestemd zijn. Niemand wil stukjes plastiek in zijn eten, hoe klein die partikels ook zijn, want dat is nooit gezond.

– Tast toe! –

 

5 Reacties op “Let them eat cake, binnen 5 minuten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: