Hoe de recepten lezen?

cropped-teaboonlogofinalwit-2-e1496391812968.jpg

We gebruiken een nieuwe manier van recepten schrijven.
Persoonlijk vinden we het net handiger om vooral te kijken en niet veel te moeten lezen.

Niet iedereen ervaart dit direct als voor de hand liggend.

Hieronder leggen we het principe uit met ons zalig recept voor een pompoendip.

  • Net boven de fotohandleiding geven we op in welke richting je moet kijken en waar te beginnen.
  • Boven de fotohandleiding geven we ook mee welke ingrediënten er gebruikt moeten worden. Ook die volg je in de opgegeven richting.
  • Even een praktisch voorbeeld met de onderstaande foto:
    In dit voorbeeld start je linksonder met de 100 ml olie en de 500 gr. pompoenblokjes op een bakplaat te doen. Bakken op 200°C, 20 minuten lang.
    Bovendien staat er een pijl met een ‘1’. Zowel de pijl, als de graden, de tijd en de hoeveelheden zijn in het beige aangegeven.
    Rechts zie je zaken in het grijs. Bij die grijze pijl zie je ook een ‘2’. Dat is stap 2.
    2 Tenen gehakte look, vers citroensap van  citroen, 1 eetlepel komijnpoeder, peterselie enz. naar smaak bak je 15 min. mee.
    Dan zie je helemaal onderaan een paarse ‘3’ bij de mixer staan. Dit wil zeggen dat je het moet mixen. Yep, hier hadden we beter nog een duidelijke tekening bijgeplaatst. We leren elke keer weer bij.

 

stappen pompoendip

Zelf aan de slag nu? Klik dan hier om naar onze recepten te gaan.

 – Veel kookplezier –