Kaiserschmarrn

Deze site is niet meer up to date. Voor de nieuwste recepten enz. dien je te gaan naar https://teaboon.be/

Kaiserschmarrn is een heerlijke, Oostenrijkse variant op de bekende pannenkoek.
Het kenmerkt zich door zijn luchtige karakter en het feit dat de dikke pannenkoek in allemaal kleine stukjes wordt gesneden. Vaak kan je rozijnen in het beslag vinden.
Voor het opdienen worden de stukjes pannenkoek bestrooid met poedersuiker en kan je er nog een heerlijke pruimencompote bij serveren.
Loopt het water je ook al in de mond?

Kaiserschmarrn met rabarber-pruimencompote.JPG
Wij van TeaBoon gaan graag aan de slag met eenvoudige gerechten.
Normaal wordt de luchtigheid van deze pannenkoek verkregen door de eiwitten stijf te kloppen en doorheen het beslag te scheppen. Maar daar wij geen eieren eten, valt er bij ons ook geen eiwit stijf te kloppen.
Onze oplossing? Baksoda met een scheutje appelazijn in het beslag doen.
Bovendien vinden we het heerlijk om amandelschaafsel toe te voegen aan het beslag.

Geen pruimencompote om bij de stukjes pannenkoek te serveren? Geen nood, een andere compote is ook lekker.

 

Voor kaiserschmarrn maak je je oude vertrouwde (ei-vrije), zoete pannenkoekenbeslag, maar dan iets dikker en luchtiger. Al dan niet met de rozijnen en amandelschaafsel.
Wat gebruiken wij in ons beslag?

  • Bloem
  • Suiker (wij gebruiken enkel ongeraffineerde suiker)
  • Olie, margarine of boter
  • Melk (sojadrink heeft onze voorkeur)
  • Zout
  • *Baksoda (normaal zijn het opgeklopte eieren voor de luchtigheid)
  • *Appelazijn (echt zeer weinig, maar dat moet je wel gebruiken om de soda te laten reageren)
  • Rozijnen (optioneel)
  • Amandelschaafsel (optioneel, is een vrije interpretatie van ons)

*Indien je ze ei-vrij maakt.

– Guten Appetit

5 Reacties op “Kaiserschmarrn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: